Gylperi: Të gjithë e marrin vesh për videon e Hasanit | 20.03.2020

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kadiri shkon të marrë fëmijët nga komìsariati pasi arrijnë të dërgojnë Ejubin në bùrg. Menjëherë ai telefonon Gylperin për t’i dhënë lajmin e mirë se tashmë nuk u ka mbetur asnjë pengesë në rrugën e tyre të lumturisë dhe se po shkojnë ta marrin nga konaku. Gylperi nuk kupton asgjë nga çfarë po thotë, por megjithatë i kërkon që të mos shkojë për ta marrë, pasi do takohen në shtëpi. Si asnjëherë më parë, Gylperi me Kadirin dhe të gjithë fëmijët e tyre janë në shtëpi, së bashku e të lumtur.

 

Lumturinë e tyre do e ndërpresë një tròkitje dere. Pas derës qëndron pòlicia, me urdhër arrésti për Hasanin. Kadir kërkon të shikojë letrën e urdhërit, dhe kupton se po fajésohet për tentativë vràsjeje dhe plàgosje.Ashtu siç janë, të gjithë shkojnë në kòmisariat. Komisari i tregon Kadirit se ka ardhur një pàdi për të, me provë menjëherë në dorë.

 

Deri kur pòlici ia thotë, Gylperi nuk e di se ka qenë Kadiri ai i cili ka arritur të ridërgojë në bùrg Ejubin. Ajo është shumë e nevrìkosur që ai nuk ia ka dëgjuar fjalën, dhe ka vepruar sipas kokës së tij, dhe tashmë përfundimi është bùrgosja e Hasanit. Kadir mundohet t’ia shpjegojë, por më kot. Polici i tregon Gylperit se për padinë e Hasanit, ka ardhur edhe një video dëshmuese, ku Hasani vetë deklaron gjithë krìmin e bërë.

 

Nga ana tjetër, Jakubi tashmë ndodhet në shtëpi, nën kujdesin e bashkëshortes së tij Fatma dhe vajzës së tij Kader. Me shumë siklet, Fatma e pyet se çfarë po ndodh me Ejubin, por Jakubi as që do t’ia dijë. Për më tepër, ai mallkon qënien e të birit dhe i kërkon gruas e vajzës që as mos t’ia përmendin më emrin. Lidhur me arréstimin e Hasanit, Artemisi ka dyshìmet e veta se kush tjetër e ka videon, ose më saktë, se kush e ka bërë fillimisht atë video, para se të shpërndahej e të arrinte në pòlici.

 

Artemis shkon tek Shejma, nëna saj. Pasi merr disa kunja të hedhura nga ajo vetë , si dhe nga gjyshja, nëna Kadirit, ajo i kërkon të ëmës të flasin privatisht në dhomë. Menjëherë e pyet për videon. Shejma e mohon por Artemis i merr telefonin nga dora, dhe nxjerr videon që ka futur Hasanin  në bùrg. Ajo i kërkon llogari se si ka mundur ta bëjë këtë gjë dikujt që është në moshën e bijës së saj.

Por Shejma do përpiqet të kthejë situatën në anën e saj. Ajo, me lot në sy thotë se as Artemisi e as Kadiri nuk e kanë menduar asnjëherë pozitën e saj, apo se si është ndjerë.