Kina fillon testimet e teknologjisë 6G. Dërgohet në hapësirë sateliti i parë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kina ka ngritur me sukses në hapësirë staelitin e parë në botë të pajisur me teknologjinë 6G, për të testuar mënyrën sesi funksionon.

Sateliti u ngrit për në orbitë këtë të shtunë nga qendra e kontrollit satelitor Tayian, në Provincën Shanxi.

Teknologjia e shpejtësisë së lartë do të testohet dhe rezultatet do të krijojnë bazën për të ardhmen e komunikimit. Sateliti ka edhe pajisje monitoruese për fatkeqësitë natyrore që mund të shkatërrojnë kulturat bujqësore në Kinë dhe për parandalimin e zjarreve.

Teknologjia e re 6G mendohet se do të jetë 100 herë më e shpejtë se ajo 5G, e cila mund të arrijë të transmetojë të dhëna në një shpejtësi deri në 10 Gbps. Kina është kritikuar së tepërmi nga Perëndimi dhe Shtetet e Bashkuara për përdorimin e teknologjisë 5G për të kontrolluar sistemet e komunikimit të shteteve të tjera, por kjo duket se nuk e ka ndaluar të testojë brezin e ardhshëm të transmetimit të të dhënave.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!