Kamala Harris do të jetë zëvëndës-presidentja e parë grua në SHBA

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kamala Devi Harris, vajza e emigrantëve nga Xhamajka dhe India, u bë gruaja e parë, gruaja e parë me ngjyrë të zezë dhe personi i parë nga Azia Jugore që zgjidhet zëvëndës presidente e Shteve të Bashkuara të Amerikë, duke shkatërruar një nga pengesat e fundit të mbetura për gratë në qeverinë Amerikane.

Harris, 56 vjeç, solli energji dhe entuziazëm në fushatën Demokratike kur Joe Biden zgjodhi atë të ishte nënkryetarja e tij këtë verë. Tek Harris, shumë demokratë panë atë që bëri Biden: një “urë” për të ardhmen e një partie që ndryshon me shpejtësi dhe diversitet.

E gjithë karriera e Harris është shënuar duke qënë gjithmonë e para: Ajo ishte gruaja e parë dhe personi i parë me ngjyrë të zezë që u bë avokate e rrethit në San Francisco, dhe më pas prokurore e përgjithshme në Kaliforni. Ajo ishte senatorja e parë grua zezake e Kalifornisë – dhe vetëm e dyta e zgjedhur në historinë amerikane.

Si Zv. Presidentja e parë grua me ngjyrë të zezë, dhe ish-oficerja më e lartë e zbatimit të ligjit në Kaliforni, Harris ka të ngjarë të marrë një rol të shquar në një administratë që lufton me trazira racore dhe një llogari mbi racizmin në polici. Dhe ajo gjithashtu do të përballet me një Gjykatë të Lartë konservatore./IMA/