Kinë: Irlanda dhe Shqipëria hiqet nga transmetimi i natës së parë të Eurovision

Transmetuesi kinez Hunan TV ka censuruar transmetimin e Eurovizionit në gjysmëfinale duke ndërprerë perfomancat e Shqipërisë dhe Irlandës gjatë spektaklit.

Shqipëria, me përfaqësimin e Eugent Bushpepës dhe performanca e tij e “Mall”, u anashkalua për shkak të legjislacionit të Kinës i cili ndalon në televizion shfaqjen e tatuazheve.

Irlanda, nga ana tjetër, u censurua për shkak të përfshirjes së saj të përmbajtjes LGBT, të cilën Kina e ka ndaluar gjithashtu. Performanca e Ryan O’Shaughnessy me këngës “Së Bashku” paraqiti një performancë me 2 balerinë meshkuj. Pjesë të performancës së Zvicrës u censuruan gjithashtu me shirita për të mbuluar flamujtë e komunitetit LGBTI.

Gjatë shpalljes së finalistëve, Shqipëria dhe Irlanda nuk u censuruan nga ana e kanalit kinez.

Versioni kinez i transmetimit mund të shihet këtu në MangoTV./IMA/