Kujdes! Nëse këtë verë keni vendosur ti kaloni pushimet në Turqi mund të gjobiteni me 100 euro!

Në Turqi, një nga vendet e preferuar nga shqiptarët për të bërë pushimet, është ndërmarrë një nismë për vendosjen e gjobave të rrepta për këdo që kapet pa maskën mbrojtëse.

Shtetasit turq si dhe turistët do të përballen me një gjobë prej 900 lira (104£ ) nëse nuk mbajnë maskë fytyre në publik. Kjo përfshin si hapësirat në natyrë, ashtu dhe dyqanet dhe restorantet.

Rregullat aktuale ekzistojnë në 81 provinca në Turqi, përfshirë Stambollin, Ankaranë dhe Mula, ku ndodhen Bodrum, Dalaman dhe Marmaris.

Ndërsa shkalla e parë do të jetë një paralajmërim, një shkallë e dytë do të rezultojë me gjobë.

Rregullat e rrepta të maskave janë futur pas një rritjeje shqetësuese të rasteve të reja Covid-19 në të gjithë Turqinë, me 187.685 raste dhe 4,950 vd.ekje në total.