Radio Televizioni Shqiptar merr përfaqësinë e Radios së BBC

Radio Televizioni Publik Shqiptar para pak ditësh ka marrë të drejtat e përfaqësisë për radion e BBC e cila operon edhe në territorin e Republikës së Shqipërisë me programet e saj.

Kështu RTSH tashmë disponon në total 10 radio të cilat i menaxhon në përfaqësinë e tij:

  • Radio Tirana
  • Radio Tirana 2
  • Radio Tirana 3 (Radio Tirana International)
  • Radio Tirana Klasik
  • Radio Televizioni Gjirokastra
  • Radio Televizioni Korça
  • Radio Kukësi
  • Radio Televizioni Shkodra
  • Radio BBC

Kjo shihet si një tjetër arritje e RadioTelevizionit i cili muajt e fundit po arrin të marri një zhvillim si në cilësinë e transmetimit, programeve por edhe menaxhimit duke u ringritur nga humnera që kishte rënë për më shumë se 2 dekada.

Radio BBC operon në Shqipëri vetëm në gjuhën angleze, pasi redaksia e cila ofronte programin në gjuhën shqipe u mbyll më 28 Shkurt 2011 për dëgjuesit në Shqipëri, Kosovë, dhe Maqedoni si pasojë e shkurtimeve në financimin në formë granti nga Ministria e Jashtme e Mbretërisë së Bashkuar./IMA/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.