Rama: Do të ndryshohet akti normativ për TV. Ja se si do të jenë rregullat e reja në panele

Kryeministri Rama ka njoftuar ditën e sotme lehtësimet e rradhës përsa i përket masave ndaj parandalimit të COVID-19.
i
Përmes një statusi në Facebook, Rama është shprehur se akti normativ Akti normative i Këshillit të Ministrave nr. 3, datë 15.3.2020 do të ndryshojë. Ky akt normativ ndalonte kategorikisht panelet me më shumë se 1 të ftuar, çka i kushtoi për disa javë televizioneve të cilat u detyruan të mbyllnin disa nga programet kryesore:

Akti normative i Këshillit të Ministrave nr. 3, datë 15.3.2020

Pika 13

Të gjitha transmetimet audiovizive me më
shumë se dy persona në të njëjtën studio televizive
dënohen me gjobë në masën 1 000 000 (një milion)
lekë dhe në rast përsëritjeje iu shtohet edhe
vendosja e bllokimit, të pjesshëm ose të plotë, të
transmetimit nga media audiovizive si dhe bllokimi
dhe/ose ndalimi i funksionimit të pajisjeve, pas
marrjes së vendimit nga ministria përgjegjëse për
shëndetësinë dhe zbatohet nga organi kompetent

Të ftuarit që nga dita e nesërme mund të jenë më shumë se dy por me kushtin që të kenë distancën e duhur./IMA/