Sky Deutschland dhe Telefónica testojnë transmetimin Live për eventet sportive me rrjetin 5G

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Transmetuesi televiziv gjerman me pagesë Sky Deutschland dhe operatori i rrjetit celular Telefónica O2 Deutschland do të përdorin elementet e 5G Broadcast për një prodhim të drejtpërdrejtë sportiv për herë të parë.

Modaliteti i transmetimit të standardit të ri të rrjetit celular do të zbatohet në 6 Dhjetor 2020 nga ora 13:00 CET për mbulimin drejtpërdrejtë të ndeshjes së Bundesligës së Hendbollit midis SG Flensburg-Handewitt dhe Frisch Auf Göppingen. Sky Sport do të përdorë pamje nga deri në dymbëdhjetë telefona inteligjentë 5G, të cilët do të transmetojnë sinjalet e tyre përmes rrjetit të stadiumit 5G të O2.

Me skenat e kapura nga telefonat inteligjentë 5G, Sky do të prodhojë një transmetim të drejtpërdrejtë, i cili do të jetë në dispozicion falas për të gjithë adhuruesit e hendbollit në www.skysport.de, përveç transmetimit të rregullt televiziv në kanalin Sky Sport.

Sipas Sky dhe Telefónica, transmetimi është i pari i këtij lloji në Evropë që përdor elementë të Transmetimit 5G. Në prag të ndeshjes, O2 pajisi Flens Arena me teknologji mobile 5G në shtatë ditë.

Me bashkëpunimin e tyre – Samiti 5G i mundësuar nga O2 – Sky dhe Telefónica dëshirojnë të tregojnë potencialin e 5G për industrinë e argëtimit. Rrjeti O2 5G në kombinim me kamerat e smartphone do t’i sjellë shikuesit më afër cilësisë HD: Ndryshimi i shpejtë i perspektivave të kamerës nga pozicionet e reja rreth fushës do të sjellë më shumë shpejtësi në mbulimin drejtpërdrejt dhe do t’i sjellë shikuesit më pranë lojtarëve. Imazhet nga kamerat e smartphone-ve do të kontrollohen dhe do të montohen në një dhomë të veçantë kontrolli përpara arenës.

Sipas partnerëve, potenciali për ekipet e prodhimit në distancë u bë i dukshëm gjatë provave fillestare. Kjo do të thotë që ekipet mund të punojnë të pavarura nga vendndodhja dhe nuk duhet domosdoshmërisht të jenë në vend me një furgon OB. Një avantazh tjetër: Instalimi dhe integrimi i sistemit të kamerës kërkon më pak kohë dhe shpenzime.