Transmetuesit paralajmëronë reduktimin e përmbajtjes lokale

Transmetuesit komercialë po paralajmërojnë se propozimet nga Komisioni Evropian për vendosjen e taksave ndërkufitare do të çojnë në më pak lokalizim nga transmetuesit dhe më pak vende pune në këtë sektor.

Në një deklaratë të përbashkët të lëshuar nga ABBRO, ACT, ARCA, COBA, EGTA, VÖP dhe VPRT, transmetuesit thonë se Neni 13 i projektligjit të ri Audiovizual, siç është hartuar, dëmton seriozisht parimin e vendit të origjinës duke dekurajuar transmetuesit për të bërë zhvilluar kanalet.

Ata thonë se parimi i vendit të origjinës ka lejuar më parë ekonomitë e shkallës që kanë ndihmuar këto shërbime, të gjejnë tregje më të mëdha.

“Fusha e lojës tashmë është e prirur në favor të shërbimeve jo lineare, të cilat nuk i nënshtrohen rregullave të fuqishme që zbatohen për shërbimet lineare për reklama (përmbajtje dhe vëllim), shërbimet e qasjes, mbrojtjen e fëmijëve dhe promovimin e veprave evropiane (në 50%) dhe vepra të pavarura. Zgjerimi i taksës ndërkufitare drejt kanaleve lineare do ta bëjë këtë fushë veprimi edhe më të pabarabartë,” thonë organizatat në një deklaratë.

Transmetuesit komercialë janë të shqetësuar për atë që ata e shohin si avantazhet rregullatore që mbahen nga shërbimet me kërkesë./ima/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.