Vodafone Portugal operator i parë në botë me shërbimin smartwatch TV

Vodafone Portugalia është operatori i parë televiziv në botë që ofron një shërbim televiziv duke përdorur një smartwatch. Ky shërbimi i lejon një klienti që të shikojë live TV në dorën e tyre në ekranin e orës inteligjente.

Fillimisht, shërbimi është i disponueshëm vetëm për Sony SmartWatch 3 i cili, përveç mundësisë për tu  përdorur si një ekran TV-je, ky model mund të përdoret edhe si një telekomandë. Gjithashtu, nëpërmjet këtij modeli ofrohet qasje në guidën TV dhe dyqanin e filmave të Vodafone.

Aplikacioni Vodafone TV për smartwatch, i cili duhet të jetë i instaluar për të përdorur shërbimin, është i disponueshëm në Google Play, dhe është planifikuar për të qenë së shpejti i disponueshëm edhe për smartwatch të tjerë, si Apple Watch.

IMA / N. Lako