12 mësues rezultuan me Covid në ditën e parë të shkollës! A duhet të ishte marrë ky vendim? (Emrat e shkollave)

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Hapja e shkollave cilësohet nga ekspertët si një vendim i domosdoshëm, por nga ana tjetër ky veprim do të thotë që do të ketë edhe vatra të reja të infektimeve me Covid.

Dje ishte dita e parë e shkollës dhe në Tiranë rezultuan pozitivë 12 mësues dhe 3 nxënës. Infektimi i tyre ka ndodhur ditë më parë, ndërsa specialitet po gjurmojnë personat e kontaktit.

“Në shkollën ‘Jeronim De Rada’ ka dalë një vatër me disa mësues pozitivë. Janë marrë masat dhe është bërë hetimi i thelluar. Janë në izolim personat pozitivë dhe rastet e kontaktit. Në Institutin e fëmijëve që nuk dëgjojnë, ka 2 mësues te prekur dhe 1 në shkollën “17 Shkurt” . Po ashtu, kemi pasur 3 nxënës, por që janë izoluar para fillimit të mësimit”, tha Abikela Prejsi, shefe e Epidemiologjisë, NJVKSH, për mediat.

Një situatë e tillë nxori në pah këshillën e dhënë nga disa ekspertë për të kryer tamponin e Covid tek të gjithë mësuesit, para rinisjes së mësimit.

Ndërkohë prindërit janë këshilluar dhe e kanë për detyrim që t’i matin temperaturën fëmijës çdo mëngjes para se ta nisin për shkollë. Dhe të lajmërojnë drejtuesit e shkollës nëse vënë re një ndryshim në gjendjen shëndetësore të fëmijës së tyre.

Kur kërkohet izolomi, qëndrimi i fëmijëve dhe familjarëve në shtëpi do të justifikohet me raportin për Covid-19 që lëshohet nga njësia vendore e kujdesit shëndetësor.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!