82% e transmetuesëve besojnë se 5G do të zëvendësojë transmetimin tradicional të përmbajtjes

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Shumica e transmetuesve besojnë se shpërndarja celulare se 5G  do të zëvendësojë metodat tradicionale të shpërndarjes.

Në një studim global, të kryer në emër të firmës norvegjeze Nevion, 82% besojnë se rrjetet celulare si 5G përfundimisht do të zëvendësojnë shpërndarjen tradicionale të transmetimit, siç janë DTT dhe satelitin, si mënyra e preferuar për të hyrë në përmbajtje TV, me mbi një të tretën (37%) nga këta të anketuar që presin që kjo të fillojë të ndodhë brenda 1 deri në 2 vjetësh.

10% e të anketuarve parashikojnë se do të duhen më shumë se tre vjet që 5G të kapërcejë shërbimet tradicionale, por shumica dërrmuese (94%) e transmetuesve pajtohen që 5G ka të ngjarë të rrisë konsumin e përmbajtjes.

“Teknologjia 5G potencialisht mund të ofrojë shërbime të transmetimit OTT me cilësinë e kërkuar jo vetëm për pajisjet celulare, por edhe për ekranet televizive në shtëpi”, tha Andy Rayner, Shefi Teknolog, Nevion. “Kjo mund të nënkuptojë, siç zbuloi hulumtimi ynë, që 5G përfundimisht ka të ngjarë të “uzurpojë” DTT për konsumatorët në shtëpi, si dhe në lëvizje. Në planin afatgjatë, ka të ngjarë që teknologjia celulare 5G mund të bëhet mjeti standard për të ofruar një shërbim televiziv. Sidoqoftë, pritet që të dyja DTT dhe 5G (kur të jetë gati) do të bashkëjetojnë për një kohë të gjatë. ”

Gjysma (50%) e transmetuesve të anketuar mendojnë se sfida më e madhe e përdorimit të tij do të jenë problemet e performancës së rrjetit dhe problemet e mbulimit (42%). Kjo pasohet nga problemet e besueshmërisë (26%) dhe sigurisë në rrjet (22%), si dhe disa transmetues që shprehin shqetësimin për ndikimin mjedisor të 5G./InfoMediaAlbania/