Arte tashmë flet edhe në gjuhën italiane

Kanali kulturor pan-europian Arte lancoi versionin me titra në gjuhën italiane falas në shërbimin video streaming.

Shërbimi i ri është i disponueshëm falas nëpërmjet aplikacioneve për smartphone, tableta dhe Smart TV si dhe në Tivùon! shërbimi i Tivùsat.

Çdo javë, Arte përmes shërbimit të saj shumëgjuhësh ofron 10 orë programe të reja me titra: dokumentarë në fushën e zbulimeve, sondazheve, shoqërisë, shkencës, kulturës dhe artit

Me gjashtë versione gjuhësore në dispozicion si anglisht, frëngjisht, gjermanisht, italisht, polonisht dhe spanjisht, Arte arrin 70% të të gjithë evropianëve në gjuhën e tyre amtare. Më shumë se gjysma e të gjitha programeve do të jenë të aksesueshme në mbarë botën. Titrimi në italisht, anglisht, polonisht dhe spanjisht është bërë i mundur falë një projekti eksperimental, të bashkëfinancuar nga Bashkimi Europian.

Një përzgjedhje e programeve Arte në italisht gjithashtu do të jetë në dispozicion në faqen e internetit të Radios dhe Televizionit të Zvicrës në seksionin rsi.ch/cultura, ndërsa Arte në italisht do të transmetojë edhe disa programe CSR./IMA/