Media në Shqipëri, IREX: Rënie e ngadaltë, ka nevojë për rritje standartesh profesionale

Hollësi nga raporti i fundit i organizatës IREX mbi gjendjen e medias në Shqipëri për

2018 – ën ishin në fokus të diskutimit, në një tryezë me përfaqësues të medias, akademikë e profesionistë të gazetarisë.

Sipas këtij raporti media në Shqipëri dëshmoi një përmirësim të lehtë lidhur me objektivat e lirise se fjales , burimeve te lajmeve dhe institucionet mbështetëse.

Credits: Alban Tartari
Credits: Alban Tartari

Por e kunderta ndodhi , sipas raportit, me objektivat e gazetarisë profesionale dhe menaxhimin financiar të medias. Raporti vëren se pikëzimi i përgjithshëm mbi gjëndjen e medias në Shqipëri ka vijuar rënien e ngadaltë, duke zbritur nga 2.44 në 2017 në 2.42 në 2018.

Referuar edhe të dhënave të raportit, folësit theksuan nevojen e rritjes së stadarteve profesionale për t’i bërë ballë trysnive politike për ta vënë nën kontroll median.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.