Brexit detyron BBC të hapi bazë selie në Bruksel ose Amsterdam

Dalja e Britanisë së Madhe nga Bashkimi Evropian, i njohur ndryshe gjerësisht me termin “brexit” ashtu siç ishte paralajmëruar edhe më parë, do të kishte pasoja edhe për industrinë e medias.

BBC do të hapi bazat e saj në Bruksel ose Amsterdam pas Brexit sipas drejtorit të përgjithshëm të rrjetit mediatik, Tony Hall, sipas The Times.

Synimi i hapjes së zyrës është që përmbajtja e BBC të vazhdojë të transmetohet në BE. Sipas Tony Hall mendohet që të gjitha operacionet të vazhdojnë të kryhen në Britaninë e Madhe dhe mos të ndodhin ndryshime deri në 29 Mars, dita që Britania do të largohet nga Unioni.

Me largimin e Britanisë nga Bashkimi Evropian, BBC do ti duhen që të ketë licenca transmetimi për Europën duke përfshirë kanalet BC World, BBC First, BBC Entertainment dhe BBC Earth në mënyrë që të vazhdojnë transmetimin. E njëjta gjë do të jetë për të gjtiha grupet mediatike që bazën e transmetimit të kanaleve të tyre ndërkombëtare e kanë në Britani./IMA/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.