Shtëpi WEB Dorëzohet Facebook, përfundon eksperimentin me politikën e shfaqjen e postimeve në news...

Dorëzohet Facebook, përfundon eksperimentin me politikën e shfaqjen e postimeve në news feed

Facebook është duke përfunduar eksperimentin e rradhës, i cili na shfaqte më shumë postime nga miqtë dhe familjarët në faqen kryesore.

Në Janar, CEO Mark Zuckerberg tha se shërbimi i medias sociale do të shfaqte më pak postime nga publikuesit si edhe bizneset në “newsfeed” dhe do t’i jepte më shumë përparësi përdoruesëve të kishin më tepër lidhje me miqtë e tyre në Facebook.

Ky eksperiment dëmtoi pothuajse të gjitha mediat dhe bizneset, dhe u bë me qëllim mospërkrahjen e reach-eve organike të cilat nuk kishin pagesë që të shfaqeshin te përdoruesit e Facebook, dhe ky i fundit të gjeneronte të ardhura duke i shtyrë administratorët e faqeve të paguanin për të marrë reach nga ato çfarë publikonin.

Por risia që solli facebook nuk u prit aspak mirë nga përdoruesit. Sipas Adam Mosseri, drejtor i departamentit të News Feed në FB, i cili njoftoi edhe përfundimin e testimit, në një sondazh të realizuar nga kompania rezultonte se përdoruesit nuk ishin të kënaqur me këtë eksperiment dhe se ai nuk i ndihmonte aspak ata të lidheshin më shumë me miqtë dhe familjarët.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ky website përdor “cookies”. Duke lundruar në website ju pranoni përdorimin e këtij informacioni nga ana jonë. Njihuni me politikën tonë të privatësisë.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close