Enkeleida Zeko fiton gjyqin me Drejtorin e RTSH, Martin Lekën

Enkeleida Zeko | Foto Fair Play Facebook

Gazetarja dhe moderatorja sportive Enkeleida Zeko ka fituar gjyqin me drejtorin e RTSH Martin Leka, të cilit i kërkonte një dëmshpërblim prej 100 milionë Lekë të vjetra.

Enkeleida Zeko, e cila prej vitesh drejtonte emisionin “Rubrika Sportive” ne TVSH, u detyrua te largohej nga ky televizion pasi roli i saj si moderatore sportive mos perfshihej ne formatet e dedikuar edicionit te kaluar te  Kampionatit Boteror. Per kete arsye Zeko paditi drejtorin e RTSH, duke dale publikisht edhe me akuza te drejteperdrejta ne emer te Martin Lekes. Pjese e padise ne emer te ketij te fundit ishin edhe ofezat publike ndaj moralit te Zekos.

Sot gazetarja ka bërë te ditur përmes një posti në Facebook, se ka fituar betejën ligjore, por nuk ka dhënë informacione të tjera sa i përket vendimit të Gjykatës për shumën që drejtori i komanduar i RTSH do të duhet t’i paguajë gazetares.

Mos mendoni se nuk ka drejtesi ne Shqiperi…! Per mua sot Drejtesia u be realitet. Po e shijoj..”, shkruan gazetarja Zeko në Facebook.Sipas padisë, prezantuesja kërkonte dëmshpërblim për dëmin moral të shkaktuar nga Martin Leka gjate vitit 2014.