Facebook blen Giphy për 400 milion dollarë

Facebook ka blerë Giphy, platformën që ju lejon të kërkoni, shpërndani dhe krijoni Gif, imazhe lëvizëse të përdorura në mediat sociale dhe synon ta integrojë atë me Instagram. Lajmin e ka bërë të ditur gjigandi i Menlo Park që nuk specifikon shtrirjen e operacionit. Sipas faqes së internetit të Axios, marrëveshja do të arrinte në rreth 400 milion dollarë.

Sot 50% e trafikut të Giphy vjen nga aplikacionet në Facebook dhe mbi të gjitha nga Instagram. “Duke integruar Instagramin dhe Giphy – shpjegon grupi i themeluar nga Mark Zuckerberg – do të jetë më e lehtë për përdoruesit të gjejnë gif-et për storz-t e tyre dhe videot live. Së bashku ne mund ta bëjmë më të lehtë për këdo që të krijojë dhe të ndajë krijimet e tyre”. Giphy u themelua nga Alex Chung dhe Jace Cooke në shkurt 2013.