Gati versioni final i “The Godfather Part III”: Ka disa gjëra në jetë që janë më të këqija se vdekja

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Regjisori Francis Ford Coppola ka njoftuar se “The Godfather Part III” do të jetë gati pikërisht në kohën e 30 vjetorit të filmit. Projekti me titullin e gjatë “Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone (Vdekja e Michael Corleonedo) të debutojë në kinema në muajin dhjetor dhe më pas do të godasë platformat digjitale.

Kur bëhet fjalë për filmat e tij, regjisori Francis Ford Coppola është gjithnjë i gatshëm. Regjisori fitues i Oskarit ka vendosur më tej vështrimet e tij të famshme për një finale zhgënjyese në trilogjinë The Godfather.

“Kumbari i Mario Puzo, Coda: Vdekja e Michael Corleone është një njohje e Mario dhe titulli im i preferuar dhe qëllimet tona origjinale për atë që u bë Kumbari: Pjesa III“, tha Coppola në një deklaratë. “Për këtë version të finales, krijova një fillim dhe mbarim të ri dhe riorganizova disa skena, shkrepje dhe sugjerime muzikore. Me këto ndryshime dhe pamjet dhe tingullin e rivendosur, për mua, është një përfundim më i përshtatshëm për The Godfather.”

Siç përmend Coppola në njoftimin për shtyp, titulli ishte gjithashtu një pikë e dhimbshme. “Nuk ishte menduar të bëhej pjesë e një trilogjie, por më tepër një kod për dy filmat e parë dhe ne do të dëshironim që t’i jepej një titull tjetër, një më të përshtatshëm”, shkroi Coppola në një hyrje të re të romanit “Kumbari”, i lëshuar së fundmi. “Asnjë prej nesh [Coppola ose Puzo] nuk kishim fuqinë të këmbëngulim në titullin tonë, por në mendjen time, filmi do të quhet gjithmonë “Vdekja e Michael Corleone”.

Gjatë viteve, Coppola ka diskutuar filmin e tretë dhe mënyrën se si ai do të kthehej dhe do ta ndryshonte atë duke dhënë mundësinë. “Ka një prerje që unë dua të bëj që do të ishte 14 minuta më e shkurtër”, tha Coppola për Deadline në një intervistë vitin e kaluar. “Zakonisht, unë kthehem dhe i bëj më të gjata. Kjo do të ishte efektive dhe e bën fundin ta “thyejë” zemrën tuaj”.

Drejtori, tani 81 vjeç, gjithashtu tha se shpresonte që version i ri t’i shërbente më mirë vajzës së tij.

“Unë dua t’i tregoj Sofies një version të ri”, tha ai për Deadline. “Ajo nuk ishte aktore, por ishte pjesa më e vërtetë duke luajtur atë vajzë 19-vjeçare italiane të dashuruar me kushëririn e saj (luajtur në film nga Andy Garcia). Godfather III si Vdekja e Michael Corleone është dyfish e dhimbshme, sepse në fund ai nuk vdes, por bën më keq sesa të vdesë. Ai humbet gjithçka që do – dhe jeton. Ka disa gjëra në jetë që janë më të këqija se vdekja”.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!