Gazetarja Beti Njuma vlerësohet si përkthyesja më e mirë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Gazetarja e njohur e Top Channel, Beti Njuma është vlerësuar për përkthimin më të mirë për librin “Dashuri dhe pushtet” të Bruno Vespës. Çmimi iu dorëzua në Panairin e Librit në Fier nga juria e këtij eventi, profesorët Nasho Jorgaqi dhe Ali Aliu.

Krahas punës së saj si një prej folëseve kryesore të lajmeve në Top Channel, Beti Njuma prej disa vitesh drejton Rubrikën e Librit ku çdo fundjavë, sjell për shikuesit botimet më të reja dhe intervista me figura të njohura të letërsisë shqiptare dhe ndërkombëtare. Kohët e fundit, gazetarja e njohur iu kushtua edhe përkthimeve, duke sjellë në shqip nga italishtja librin e Alfonso Signorinit “Marylin Monroe: Të jetosh e të vdesësh për dashurinë” apo rrëfimin best-seller të këngëtarit Tiziano Ferro “30 vjeç dhe një bisedë me babain.”

Krahas librit, Beti Njuma është angazhuar me shumë sukses edhe në fushën e dokumentareve. Në emisionin “Exlusive” në Top Channel, si edhe në Digitalb, ajo ka realizuar një sërë dokumentarësh historikë dhe socialë, duke zbardhur fakte interesante të parrëfyera më parë në ekran mbi shpalljen e Pavarësisë apo figurën e diktatorit Enver Hoxha, ose duke sjellë biografi të detajuara të figurave të njohura të artit dhe kulturës, siç ishte edhe dokumentari mbi shkrimtarin Teodor Keko.

Aktualisht, nëna e binjakëve, po përfundon doktoraturën pranë Fakultetit të Gjuhës – Letërsisë.

Burimi | Gazeta Tema

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!