Historia e Elizës do të bëhet film: Nëna 40 vjeçare u nda nga jeta duke lenë 18 dhurata për të bijën…

Kjo është një nga ato histori që lehtë të përshkruhet me fjalë. Një histori dashurie e cila do t’ju bëjë të reflektoni me imtësisht rreth dashurisë për jetën dhe rëndësinë që duhet t’i kushtojmë asaj çdo sekondë, minutë e orë që na ofrohet.

Ndodhemi në Spresiano, Treviso të Italisë aty ku jetonte Eliza, një nënë 40 vjeçare që prej gati 1 viti po perjetonte ndjesinë që të falë një fëmijë dhe dashurinë prindërore. Por jeta nuk u tregua shumë bujare me të. Mjekët do të ekzaminonin një sëmundje që do e ndante atë përgjithmonë nga familja e saj, i shoqi dhe vajza gati një vjeçe. Por dhimbja dhe lufta me me vdekjen nuk do e mundnin atë për të qenë prezente pranë vajzës së saj në festën e Krishtlindjeve dhe ditëlindjes, deri kur ajo të mbushë 18 vjeç. Do të jenë 18 dhurata që vajza e saj do të marrë për çdo festë nga nëna e saj, pasi Eliza u largua nga kjo jetë shumë shpejtë duke lënë jo vetëm dhuratat por edhe një mesazh shumë domethënës për të gjithë: «Shpresoj që historia e gruas time të ndihmoj njerëzit të reflektojnë mbi rëndësinë e dashurisë për jetën», ka thënë bashkëshorti i saj.

Nje histori për të cilën është shkruajtur kudo në mediat italiane duke prekur të gjithë opinionin publik dhe për të cilën kompania e filmit Lucky Red e Andrea Occhipinti ka vendosur të realizojë edhe një film, skenari i të cilit është në fazën fillestare.

“Ajo e Elizës është një histori e vërtetë dashurie. E fuqishme, e pashlyeshme. Një dashuri e fortë që nuk tërhiqet edhe kur çdo gjë rreth saj rrëzohet. Elisa ishte vetëm dyzet vjeç kur një sëmundje e pashërueshme e rrëmbeu nga të dashurit e saj, bashkëshorti dhe vajza e saj, vetëm një vjeçare. Para se të ndalej zemra, Eliza gjeti një mënyrë për të qëndruar pranë saj: një dhuratë për çdo ditëlindje deri në pjekuri”, është shprehur Andrea Occhipinti

Elisa Girotto u nda nga jeta në fund të shtatorit, një muaj e gjysmë pas martesës së saj, por kishte vendosur të shkruante letra dhe bënte dhurata për vajzën e saj Anna, gati një vjeçare, që t’i qendronte disi në ditëlindjen e saj të 18-të.

 

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.