Italia gjobit Facebook me 7 milionë euro për akuzën e mashtrimit

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Një tjetër betejë e humbur për Facebook. Këtë herë në vendi fqinjë Itali ku Autoriteti Italian i Konkurrencës (AGCM) ka vendosur masën e gjobës me 7 milionë euro. Arsyeja përdorimi i praktika mashtruese të mbrojtjes së të dhënave.

Rrjeti social akuzohet për mosinformim të saktë dhe të drejtë të përdoruesve të tij gjatë mbledhjes së të dhënave, raporton Euronews.

Në një deklaratë për shtyp AGCM shkruan “Facebook Ireland Ltd. dhe Facebook Inc. nuk respektuan paralajmërimin për të hequr praktikën e padrejtë për përdorimin e të dhënave të përdoruesit dhe nuk botuan deklaratën korrigjuese të kërkuar nga Autoriteti.”

Gjithmonë sipas AGCM, rrjeti social ka mashtruar përdoruesit e rinj që i janë bashkuar rrjetit social, pasi përdor të dhënat e tyre për qëllime tregtare, si dhe informacioni i dhënë nga Facebook ishte i paplotë.