Ja shteti ku fëmijët ende nuk janë të varur nga teknologjia

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Mesa duket paska një vend, ku jo të gjithë adoleshentët janë të “fiksuar” pas medias së teknologjisë.

Një studim i ri i Medias për Fëmijët ka treguar se fëmijët gjerman ende preferojnë të lexojnë libra: 72% e fëmijëve të moshës 4-13 vjeç lexojnë të paktën një herë në javë. Gjithashtu, 37% e tyre në grupmoshat 6-9 kanë një smartphone dhe në moshat 10-13 kjo përqindje është 84%;

68% e tyre përdorin WhatsApp, por më pak se një e treta (29%) janë në Facebook. Në grupmoshat 6-13 vjeç, YouTube ka vetëm 34% të përdoruesëve nga ky vend sipas studimit.