epa06052507 The Google logo is seen on its office building in St Pancras in London, Britain, 27 June 2017. The European Commission on 27 June 2017 would fine the Google with 2.4 billion euros for abusing its dominance as a search engine. The company has 90 days to stop its illegal activities or face fines. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Koorporata Google apo I njohur ndryshe në fushën teknologjike si një motor kërkimi nga më të përdorurit ka dhuruar 800 milionë dollarë për krizën nga koronavirusi.

Por çfarë ndihme do të japë Google?

Ndihma financiare që do të japë google do të bazohet kryesisht tek reklamat falas dhe do të shkojë për të mbështetur bizneset, organizatat dhe personelin shëndetësor.

Kompania teknologjike do të japë thotë se do i japë OBSH-së dhe agjencsive botërore qeveritare 250 milionë dollarë grante, 340 milionë dollarë kredi, 200 milionë dollarë për bizneset e vogla që të kenë akses në kapital, 10 milionë respiratorë dhe3 milionë maska mbrojtëse.