Koronavirusi, kanali fetar sanksionohet për predikim të rremë

Kanali fetar televiziv Loveworld është sanksionuar pasi Ofcom konsideroi një program lajmesh dhe një predikim që përmbante “pretendime potencialisht të dëmshme” në lidhje me shkaqet e Covid-19.

Loveworld News  pretendonte se 5G ishte shkaku i pandemisë, dhe se ky ishte subjekti i një “mbulimi global”. Një raportim tjetër gjatë këtij transmetimi paraqiti hidroksilkolinën si një “kurë” për Covid-19, pa pranuar që efektiviteti dhe siguria e saj si një trajtim ishte i paprovuar klinikisht, ose duke sqaruar se ai ka efekte anësore të mundshme serioze.

Një predikim i transmetuar në Loveworld përfshinte  dhe pretendime që hedhin dyshime serioze në domosdoshmërinë e masave të bllokimit dhe motivet e këshillave zyrtare shëndetësore për Covid-19.

Ofcom thotë se këto ishin paraqitur si fakte pa prova apo sfidë./IMA/