OTT do të fitojnë 167 miliardë dollarë

Të ardhurat e OTT-ve i do të arrijnë në 167 miliardë dollarë në 2025, ose dyfishin e 83 miliardë dollarëve të regjistruar në vitin 2019.

Sipas raportit të fundit nga Digital TV Research, rreth 16 miliardë dollarë do të shtohen këtë vit. Pjesa e të ardhurave nga OTT e SVOD do të mbetet në rreth 58%. Kjo do të thotë që të ardhurat e SVOD do të rriten me 50 miliardë dollarë midis 2019 dhe 2025 në një total prej 98 miliardë dollarësh.

Duke komentuar studimin, Simon Murray, analist kryesor në Digital TV Research, tha: “Duke marrë parasysh ndikimin e koronavirusit, ne kemi rregulluar parashikimet tona për 138 vende. SVOD ka lulëzuar gjatë bllokimit – dhe falë lancimit të Disney +. Sidoqoftë, besimi i reklamave është goditur. Ne presim rritje më të ulët për AVOD në vitin 2020 – por rikuperim pas kësaj ”.

Nga 138 vendet, pesë të parët do të komandojnë dy të tretat e të ardhurave globale deri në vitin 2025. Ky proporcion është ulur me 72% në 2019; duke zbuluar se pjesa tjetër e botës do të rritet me një ritëm më të shpejtë. Të ardhurat e OTT do të tejkalojnë 1 miliard dollarë në 19 vende deri në vitin 2025, nga 13 vende në vitin 2019.

Të ardhurat në SH.B.A. gati do të dyfishohen midis vitit 2019 dhe 2025, duke shtuar gati 33 miliardë dollarë për të arritur në 68 miliardë dollarë. Kina do të fitojë 6 miliardë dollarë për të njëjtën periudhë për të arritur në 19 miliardë dollarë. Kina është goditur shumë nga ngadalësimi ekonomik global. Edhe pse AVOD në vend do të bjerë në vitin 2019 dhe 2020 ajo do të rikuperohet vitin tjetër./IMA/