Parashikimi, Netflix do të arrijë 201 milionë abonues në 2023

Platforma Netflix mesaduket do të marri një zgjerim mjaft të madh në mbarë botën duke arritur deri në 201 milion abonues në vitin 2023, rreth 82% më tepër se në fundin e vitit 2017. Sipas studimit të Digital TV Research 27 milion abonues do të shtohen gjatë vitit 2018, i cili do të jetë edhe viti i suksesit për Netflix.

Një rritje me ritme më të ngadalëta pritet të ketë për platformën e njohur pas vitit 2018, sipas parashikimit.

Amerika e Veriut dhe Europa Perëndimore do të përbëjnë së bashku 62% të abonentëve të netflix në 2023, duke dominuar ende por me një ulje nga viti 2017 me 76%. Kontinenti aziatik do të ketë një rritje mjaft të madhe duke marrë 14% të abonentëve në 2023.

Të ardhurat që Netflix do të gjenerojë nga abonimet pritet të rriten me 155% nga 11.3 Bilion Dollarë në 2017 në 28.8 Bilion Dollarë në 2023. 5 shtetet kryesore që do të klasifikohen do të përbëjnë 16 Bilionë Dollarë në 2025 ose ndryshe 56% të të ardhurave totale të Netflix në rang global. Shtetet e bashkuara do të gjenerojnë 11.2 Bilionë Dollarë.

Platforma Netflix prej kohësh ka shtrirë akses edhe në Shqipëri, për të cilën nuk egziston ende një statistikë e saktë./IMAlbania.com/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.