Paris protesta të dhunëshme në “Marshin e Lirimit”

Demonstrators rally near the Place de la Republique in Paris on November 28, 2020 during a protest against the "global security" draft law, which Article 24 would criminalise the publication of images of on-duty police officers with the intent of harming their "physical or psychological integrity". - Dozens of rallies are planned on November 28 against a new French law that would restrict sharing images of police, only days after the country was shaken by footage showing officers beating and racially abusing a black man. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Dhjetëra mijëra njerëz po demonstronin  paqësisht, në sheshin e Parisit në Francë derisa  një grup i vogël i vuri flakën një koshi mbeturinash.

Marshimi filloi nga vendi i republikës rreth orës 2 të pasdites, në të njëjtën kohë me atë të Lionit, Lille, Nantes, Rennes, Montpellier dhe të paktën një duzine qytetesh të tjera në Francë. Shtë protesta kundër ligjit për “sigurinë globale” – dhe në veçanti ndaj nenit 24 i cili ndalon fotografimin dhe filmimin e policëve në veprim – por edhe kundër dhunës policore ditët e fundit, nga evakuimi i migrantëve te rrahja e prodhuesit muzikori i zi Michel Zecler.