Për një shekull leku i shkruar gabim, ja se si e kapi “mat” Bankën e Shqipërisë redaktorja shqiptare

Për një shekull, kartëmonedhat tona paskan qenë shkruar gabim dhe u desh një shkrim i redaktores së gjuhës shqipe, Sevi Lami, që Banka e Shqipërisë të korrigjonte shkrimin në prerjet e reja.

Përmes një shkrimi “Leku….një shekull i shkruar gabim”, Sevi ngriti shqetësimin lidhur me mënyrën se si ishin shkruar numërorët shprehje, si “Dy mijë lekë”, “Pesë mijë lekë” apo “Një mijë lekë”, që duhen shkuar ndaras, por në paratë tona kanë qenë gjatë gjithë kohës bashkë.

Megjithatë duket se Banka e Shqipërisë e ka marrë parasysh vërejtjen dhe ka i ka korrigjuar gabimet, pasi dy prurjet e reja, “Pesë mijë lekë” dhe “Dyqind lekë” janë shkruar siç duhet.
Top Channel

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.