Përfundon me arrestimin e 179 kriminelëve kibernetikë Operacioni ndërkombëtar policor

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Forca policie në mbarë botën konfiskuan 6.5 milionë dollarë në cash dhe monedha virtuale në një aksion të koordinuar ndaj tregut të zi online.

179 persona u arrestuan në Evropë dhe SHBA dhe u konfiskuan 500 kg drogë dhe 64 armë.

Në një deklaratë për shtyp, Europol tha se aksioni i jep fund epokës së artë për këto tregje. “Interneti i fshehur nuk është më i fshehtë,” u shpreh kreu i Krimit Kibernetik në Europol Edvardas Sileris.

Operacioni i njohur si DistrupTor ishte një përpjekje e përbashkët mes Departamentit Amerikan të Shtetit dhe Europol. Nga të arrestuarit 119 ishin në SHBA, 2 në Kanada, 42 në Gjermani, 8 në Holandë, 4 në Britani, 3 në Austri dhe një në Suedi.

Policia ka përmirësuar taktikat për të aksesuar tregun e zi që zakonisht mund të arrihet vetëm përmes mjeteve të specializuara. Operacioni i fundit vjen pas rrëzimit të tregut të zi Wall Street i cili mendohet të ketë qenë tregu i dytë më i madh i jashtëligjshëm online.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!