Policia franceze arreston një rrjet që piratonte kanalet televizive

Policia franceze ka thyer një rrjet të piraterisë me qendër në Rennes, që funksiononte në rreth 20 vende nën një platformë gjithëpërfshirëse të quajtur beinsport-streaming.com.

Policia kibernetike e Rennes udhëhoqi një hetim mbi operacionet e pirateve pas një ankese të përbashkët nga operatorët e televizionëve me pagesë, Canal +, BeIN Sports dhe RMC Sport.

Beinsport-streaming.com, i cili tani është mbyllur, ofronte transmetim e kanaleve dhe eventeve sportive në mënyrë të paligjshme. Në vetëm 6 muaj faqja vizitohej nga 500.000 përdorues mujor.

Akuzat që mund të depozitohen kundër të arrestuarve përfshijnë falsifikimin dhe pastrimin e parave, duke kryer një dënim të mundshëm prej 10 vitesh burg dhe një gjobë prej 750,000 eurosh.

Shërbimet e TV me pagesë të prekura nga operacioni i piraterisë thanë se pirateria e sporteve po rritet me shpejtësi, me një ndikim të vazhdueshëm në ekosistemin sportiv që përfshin si sportet profesionale ashtu edhe ato amatore, si dhe industrinë e TV me pagesë.

Gjatë operacionit u arrestuan 5 shtetas francezë. U gjenden rreth 260,000 euro në para dhe llogaritë bankare dhe pajisjet gjithashtu u konfiskuan.

Burimi: digitaltveurope.com

Marrë nga tibo tv