Shkarkohet nga bordi i AMA, Zylyftar Bregu: Akti është politik!

 

Kuvendi i Shqipërisë ditën e sotme ka miratuar projektvendimin për shkarkimin e anëtarit të bordit të Autoritetit të Mediave Audiovizive, Zylyftar Bregun, gazetar dhe pedagog i Universitetit të Tiranës.

Projektvendimi “Për lirimin nga detyra të anëtarit të Autoritetit të Mediave Audiovizive,  Zylyftar Bregu”,  u miratua me 81 vota pro, 1 kundër dhe 12 abstenim në një periudhë tepër të tensionuar sa i përket insititucioneve kryesore të shtetit, Parlamenti, Kryeministria dhe Presidenca por edhe vetë Opozitës që gjendet tashmë jashtë kuvendit.

Në një deklaratë për mediat në profilin e tij në Facebook, Zylyftar Bregu e ka cilësuar këtë vendim si një akt politik. Bregu gjithashtu shprehet se kjo është një prej hapave në vazhdim të qeverisë për të kontrolluar të gjitha insititucionet. “Tanimë që lufta politike po synon territore të reja, AMA është një nga institucionet e fundit që kishte mbetur jashtë kontrollit të rilindjes!” – thotë ai.

Më poshtë deklarata e plotë e Zylyftar Bregut:

Kërkesa për largimin e gazetarit të njohur u bë nga kryetari i AMA, Gentian Salajt, ku sipas tij Bregu ka  vepruar në kundërshtim me ushtrimin e mandatit dhe në kundërshtim me ligjin organik të AMA-s, duke lidhur kontratë qiraje me 2 korrik 2015 me Ministrinë e Bujqësisë për 4.2 hektarë në fshatin Picar, Vorë, me një afat përdorimi 99 vjet.