SHBA i jep Shqipërisë 900 mijë $ shtesë në luftën kundër Covid

Ambasadorja e SHBA-ve në Tiranë Yuri Kim ka lajmëruar se Shtetet e Bashkuara i kanë ofruar një tjetër fond ndihme prej 900 mijë $ Shqipërisë, në luftën kundër koronavirusit, duke bërë që shifra totale e ndihmës të kapë 2 mln dollarë.

“SHBA i ofron Shqipërisë 900 mijë dollarë shtesë për COVID19, duke sjellë në total, 2 milionë dollarë për laboratorë, përcjellje të rasteve dhe asistencë teknike. Kjo ndërtohet në 700 milion dollarë në asistencë totale që nga viti 2000. SHBA gjithmonë do të qëndrojë me miqtë dhe do të udhëheqë luftën kundër kërcënimeve globale.”- shkruan Kim në rrjetin social./