Studimi: Kjo pjesë në makinë është më pisët se sa dhe vetë tualeti

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Të gjitha studimet e mëparshme kanë thënë se timoni dhe leva e marsheve janë pjesët më të ndyra të kabinës së një makine, por gjërat po ndryshojnë.

Sipërfaqet që prekim më shpesh në makinë janë gjithashtu më të ndoturat, dhe vitet e fundit timoni dhe leva e ingranazheve kanë fituar një konkurrencë serioze, transmeton Telegrafi.

Sipas një studimi të kryer nga Compare the Market, një kandidat i ri ka arritur në krye të listës së sipërfaqeve më të ndyra.

Një studim i kryer nga portali krahasues i sigurimeve të makinave britanike u krye në dhjetë makina të ndryshme në të cilat ata u përpoqën të përcaktonin shkallën e ndotjes nga tamponët klasikë, por edhe nga metoda RLU (Relative Light Units) që krahason sasinë e adenozinës trifosfatit (ATP), e cila është e pranishme në të gjitha qelizat e organizmave bimore, shtazore dhe mikrobiologjike.

Sa më e ndotur të jetë sipërfaqja, aq më e lartë është sasia e ATP-së dhe kjo rezulton në një lexim më të lartë të RLU-së.

Studimi shqyrtoi sipërfaqet që prekim më shpesh janë më të ndoturat, të tilla si leva e sinjalit të kthesës, rripi, dorezat e derës, pasqyra qendrore, etj.

Sipas rezultateve, sipërfaqja më e ndyrë është ekrani në pjesën e përparme, është më i ndotur se vet tualeti, e ndjekur nga leva e ingranazhit, pastaj leva e sinjalit dhe timoni.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!