Të apasionuar pas literaturës, ja ku mund të lexoni libra shqip në Internet!

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Në krahasim me përmbajtjet e gjuhëve të tjera, dhe sidomos kur bëhet fjalë për libra,  përmbajtjet në gjuhën shqipe që mund të gjenden në internet janë shumë të kufizuara.

Mirëpo falë disa dashamirësve të librave, ne mund të gjejmë në internet një pjesë të bibliotekës shqiptare.

Edhe biblioteka publike “Marin Barleti” në Shkodër ka disa libra të dixhitalizuar:

Një përdorues i Scribd ka ngarkuar në llogarinë e tij disa libra shqip mjaft interesantë:

Në këtë faqe mund të lexoni online librin “Tregime të Moçme Shqiptare” nga Mitrush Kuteli:

Një tjetër link:

Një tjetër portal i cili i është përkushtuar totalisht gjuhës shqipe është edhe shkenca.org në brendësi të së cilës mund të gjeni edhe fjalorin e gjuhës shqipe me rreth 40,000 fjalë:

Sabir Krasniqi është një tjetër dashamirës i librave i cili në webfaqen e tij personale ka shtuar edhe një kategori të letërsisë nga ku mund të sharkoni shumë libra të autorëve të ndryshëm shqiptarë:

Libraria e Babelit është një faqe e re mjaft e pasur me letërsi klasike dhe moderne. Këtu do të gjeni libra shqip apo anglisht, të cilët mund të shkarkohen në formate të ndryshme, por për ta bërë këtë do t’ju duhet të kyçeni me llogarinë tuaj të Facebook. Do t’ju këshillonim që të mos përdornit llogarinë tuaj personale, pasi nuk e dimë se si mund të përdoren informacionet tuaja personale.

Sigurisht që ka pasur më shumë faqe të cilat ofronin tekste shqip online më parë, por këto janë disa prej tyre të cilat vazhdojnë të jenë të aksesueshme. Nëse ju jeni në dijeni të ndonjë faqeje tjetër e cila ofron tekste shqip online, mund të na e tregoni me anë të komenteve më poshtë.

Burimiekonomiaonline.com
Artikulli paraprakTragjike / Humb jetën nga një gabim mjekësor studentja shqiptaro-greke
Artikulli tjetërÇfarë po ndodh me “Instagram”-in e VIP-ave shqiptarë? Profilet e tyre mbushen me foto të zeza