“Thaçi mund të arratiset”, Smith parashikon dënim me burgim të përjetshëm

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Hagës, Jack Smith i ka dëeguar një letër publike Gjyqtarit të Procedurës Paraprake, Nicola Guillou, ku ka renditur argumentet e tij se pse Hashim Thaçi duhet të arrestohet dhe të dërgohet në paraburgim.

Smith thotë se ish-presidenti i Kosovës mund të arratiset pasi aktakuza e pakonfirmuar ishte bërë publike. Ai vlerëson se një gjë e tillë do ta nxiste Thaçin të ikte.

Një tjetër pretendim i Smith është se Thaçi mund të kryejë krime të tjera dhe të pengojë procedurat e Speciales. Gjithashtu ka parashikuar se akuzat e konfirmuara nga Dhomat e Specializuara mund të sjellin burgim të përjetshëm për ish-presidentin.

“Përderisa të dhëna të caktuara dhe të përgjithshme në lidhje me aktakuzën e dorëzuar dhe të pakonfirmuar janë publikuar, ndjenja nxitëse e z.Thaçi për t’u arratisur, për t’i penguar procedurat dhe për të kryer krime të mëtutjeshme do të rritet drastikisht posa ai të informohet për aktakuzën e konfirmuar dhe për hollësitë e akuzave të konfirmuara, të cilat mund të sjellin dënim me burgim të përjetshëm”, thuhet në dokumentin që Jack Smith ia ka dërguar gjyqtarit të Procedurës Paraprake.

Dokumenta bashkëngjitur

5fb937b3ac410

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!