Trendi në rritje për reklamat e shkurtra

Edhe pse jemi përpara trendit të ri të reklamave gjashtë-sekondash, Nielsen thotë se kohëzgjatja e reklamave televizive është në ulje e sipër.

Në gjysmën e parë të vitit 2017, 36% e të gjitha reklamave televizive ishin 15 sekonda në krahasim me 34% për të gjithë 2016, 30% për 2015 dhe 29% në 2014.

Spotet më të shkurtra 10 sekonda ishin vetëm 5% në gjysmën e parë të 2017 dhe të njëjta për të gjithë 2016. Kjo është më e lartë se nivelet 2% për 2015 dhe 2014.

Numri më i madh i reklamave televizive mbeten në një kohëzgjatje prej 30 sekondash. 49% e reklamave totale të transmetuara ishin 30 sekonda në gjatësi. Kjo është ulur nga 51% për të gjithë 2016, 59% për 2015 dhe 61% për 2014.

Reklamat më të gjata 60 sekonda – të cilat dekada më parë ishin standard për shumë tregtarë – ishin 5% në gjysmën e parë të vitit 2017. Spotet 60 sekondashe gjithashtu ishin në 5% në 2016 dhe 6% për secilin nga 2015 dhe 2014, respektivisht.

Nielsen thotë se minuta mesatare komerciale në orë e programimit në televizionin e rrjetit të transmetimit ishte 14 minuta / 37 sekonda nga shtatori 2016 deri në korrik 2017. Ndërsa 16 minuta / 8 sekonda për rrjetin kabllor.

Fox ka bërë një hap mjaft të madh për të transmetuar reklama më të shkurtra prej 6 sekondash,  së pari gjatë verës me “Teen Choice Awards” dhesë fundi në disa programe të lojës NFL./imalbania.com/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.