Trump, reklamë falas për ‘Game of Thrones’

Game of Thrones e HBO, mori 25.2 milionë dollarë publicitet falas të enjten pasi presidenti trump, iu referua shout në një postim në tëitter, duke shpalosur reagimin e tij ndaj raportit të këshilltarit special Robert Mueller.

“Game over”, shkroi Trump në twitter duke përdorur fontin e dallueshëm të filmit mbi imazhin e tij, i kthyer me shpinë nga kamera, ndërsa sheh drejt një abisi të mjegullt. “Jo përzierje të Rusisë, jo pengim të drejtësisë. Për urryesit dhe demokratët e të majtës radikale”.

Trump e bëri postimin në twitter të enjten në mëngjes dhe me 4 miliardë shikime në të gjithë globin, postimi ka gjeneruar 25.2 milionë dollarë reklamë falas për HBO gjatë 24 orëve në vijim, dhe këtë e thonë ekspertë të tregut që edhe kanë bërë përllogaritjet.

Dhe kjo është ekuivalente e pesë reklamave në natën e madhe të superboulit. Trump ka testuar durimin e HBO edhe më parë, duke përdorur shpesh pamje apo duke përsëritur fraza nga shout e tij. Pavarësisht reklamës falas, HBO ka kritikuar postimin, duke cituar shkeljen e të drejtës së autorit.

“Ne mund ta kuptojmë entuziazmin e madhe për Game of Thrones. Por, preferojmë që pronësia jonë intelektuale të mos përdoret për qëllime politike”, tha kompania.

Top Channel

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.