Vodafone teston për herë të parë rrjetin 5G në Hungari

Vodafone është bërë operatori i parë në Hungary që ka testuar online shërbimin 5G duke xhiruar video dhe duke e transmetuar atë në WEB.

Transmetimi është marrë në koferencën e Internetit në Hungari këtë Martë, me një lidhje në bandën 3.5GHz, ku Vodafone Hungary është i vetmi operato celular në vend me një bandë frekuence 5G për shërbime komerciale.

Duke komentuar zhvillimin, Amanda Nelson,  CEO e Vodafonë Hungary u shpreh: “Sot e sollëm të ardhmen më afër. Të ardhme që e quajmë Gigabit Hungary. Vodafone do të vazhdojë të kontribojë që shteti ynë të bëhet një prej 5 vendeve me ekonominë më të mirë në Bashkimin Europian, dhe do të vazhdojmë të rrisim teknologjinë në rrjetin e Hungarisë”.