YouTube eliminon 8 milionë video në 3 muaj

YouTube ka zbuluar se ka hequr mbi 8 milion video në tre muajt e fundit të vitit 2017.

Publikimi i raportit të parë tremujor dëshmon se shumica videove të fshira nga database i Youtube ishin spam ose përmbajtje për të rriturve, që bien ndeshë me rregullat dhe kusjhtet e përdorimit të platformës.

Faqja në pronësi të Google thotë se ato “përfaqësojnë një pjesë të një përqindje të shikimeve totale të YouTube gjatë kësaj periudhe kohore”.

Shifrat e publikuara nuk përfshijnë përmbajtjen e hequr për shkeljen e të drejtës së autorit.

6.7 milionë e videove kanë kaluar fillimisht në një proces verifikimi nga sistemi i automatizuar ku 76% e tyre janë eliminuar para se ato të merrnin shikime.

Duke filluar nga viti 2017, Youtube ka vene shërbim të komunitetit të përdoruesve një staf i cili monitoron mbarëvajtjen e platformës nga përmbajtje që mund të prekin sensibilitetin e përdoruesve dhe shkelin rregullat e platformës.

Deri në fund të vitit 2018, Google planifikon të ketë 10,000 punonjës të fokusuar në heqjen e përmbajtjes së papranueshme.

Për të ndihmuar procesin, YouTube i kërkon vetë krijuesit që të ndihmojnë në identifikimin e videove që nuk respektojnë linjën e rregullores. YouTube ka vënë në dispozicion një pyetësor për të plotësuar kur ngarkojnë një video ku deklaron se çfarë përmbajtjeje të papërshtatshme mund të përfshijë videoja. YouTube testoi pyetësorin e vetë-çertifikimit me 15 krijues, por tha se ajo ka në plan të zgjerojë testin për disa qindra krijues të tjerë së shpejti.

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.