Zyrtare: Amazon do të realizojë një serial të filmit “Zoti i Unazave”

Amazon ka siguruar të drejtat ndërkombëtare televizive nga JRR Toliken, kompania që ka prodhuar “The Lord of The Rings”, siç njihet në shqip si “Zoti i Unazave” për të prodhuar një set sezonesh për një serial të bazuar në romanin fantazi.

Kjo është një marrëveshje e madhe që siguron një nga markat më të mëdha në kulturën pop, dhe për këtë ka gjasa të jetë një nga prodhimet televizive më të shtrenjta të bëra ndonjëherë.

 

Marrëveshja e Amazon përfshin një shtojcë të mundshme të një serie spin-off.

Nuk ka asnjë datë të trailerit apo premierës, por dihet që seriali do të transmetohet në Adobe Prime.

Kjo prurje e re e Amazon vjen pasi HBO është duke mbyllur serialin “Game of Thrones” i cili me shumë mundësi do të hedhi gjashtë episodet e fundit të mega-serialit në deri në fund të 2019.

Lord of The Rings, tashmë ka një shans mjaft të fortë për të zënë vendin e audiencës pas përfundimit të GoT, duke u bërë pasardhës dhe me gjumë gjasa për t’u bërë një “mega-serial”, synim që edhe Amazon ka për të fituar audiencën e tregut.