TVSH censuron të vetmin film nga Shqipëria në Sarajevë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Televizioni Publik Shqiptar i cili paguhet me taksat e të gjithë qytetarëve vazhdon të mbajë një qëndrim diskriminues dhe fyes ndaj komunitetit LGBT. Në kronikën amatoreske të këtij “gjigandi të harruar” flitet për “shqiptarët në festivalin e Sarajevës”, por në asnjë sekondë nuk flitet për të vetmin film nga Shqipëria që konkurron në këtë festival.

I kujtojmë TVSH se dokumentari “SkaNdal” me regji të Eriona Camit dhe Elton Baxhakut dhe skenar të Xheni Karajt dhe Kristi Pinderit ESHTE I VETMI FILM NGA Shqipëria në edicionin e 20-të të Festivalit të Sarajevës.
Eshtë e vërtetë që filmi nga Kosova i Isa Qoses ka marrë kritika të mira por po aq e vërtetë është se i vetmi film nga Shqipëria që konkuron në seksionin e dokumentarëve SkaNdal ka marrë po aq, në mos më shumë kritika të mira.
Le Monde, në shkrimin e saj të datës 19 gusht e vlerësonte kështu kete film: “keto pamje arkivi, së bashku me dëshmitë e shumta, e bëjnë “SkaNdal-in” një dokumentar emocionues, i cili tregon daljen hapur të një lëvizjeje, dhe veēanërisht të disa personaliteteve, të cilet nuk mund të rrinë më në heshtje”.

Ky qëndrim i transmetuesit publik është i përsëritur. Si RTSH, si agjencia shtetërore e lajmeve (ATSH) nuk respektojnë as ligjet në fuqi dhe as parimet e tyre për të mbuluar të gjitha interesat e publikut, qoftë edhe atyre të komunitetit LGBT.

Kjo na bën të kuptojmë se në Shqipëri zyrtarët që paguhen me taksat edhe te qytetarëve LGBT ose kanë turp ose kanë urrejtje e neveri ose janë ende krejtësisht të paaftë për te hapur mendjet e tyre.

E për këtë arsye ky është një TURP që turpëron ata jo lëvizjen LGBT e as komunitetin LGBT që si për cudi, vazhdon të mbetet nder te paktat lajme te mira nga Shqipëria.

Burimi | Historia ime

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!