Anulohet Topi i Artë! Lionel Messi mbetet fitues edhe 1 vit. France Football justifikohet

FUNCHAL, MADEIRA, PORTUGAL - DECEMBER 29: Detail view of the fourth Balon D'or award won by Cristiano Ronaldo at the CR7 Museum on December 29, 2016 in Funchal, Madeira, Portugal. The museum is dedicated to the Real Madrid and Portugal footballer's success in his hometown Funchal, on the island of Madeira. (Photo by Octavio Passos/Getty Images)

Lionel Messi dhe Morgan Rapinoe do të mbeten mbajtësit e Topit të Artë edhe për një vit tjetër. Ky është vendimi i France Football që ka vendosur të mos shpërblejë trofeun më prestigjoz individual të futbollit në vitin 2020 për shkak të Covid.

Ekzistojnë disa arsye për zgjedhjen. Më e dukshmja është shkurtimi i sezonit të futbollit në disa vende, përfshirë Francën, ngjeshjen e kupave evropiane dhe shtyrja e Europianit.

Sipas gazetës legjendare franceze, do të ishte thjesht një stërvitje në stilin e votimit në këto kushte, një ndarje e thjeshtë e një lojtari bazuar në statistikat e zvogëluara.

Në vend të Topit të Artë do të jepet, gjithmonë pas votimit të juristëve nga e gjithë bota, 11-tshja e vitit, Dream Team i France Football.