Arrestimi i Eldi Dizdarit/ Koloneli flet për mediat në Dubai: Si u kap bosi shqiptar i kokainës, kontrabandoi qindra tonë drogë në Europë

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Policia e Dubait ka arrestuar Denis Matoshi ose Eldi Dizdarin, një drejtues i bandës shqipfolëse “Kompania Bello”, një sindikatë transnacionale e krimit të organizuar e përfshirë në trafikimin e drogës dhe operacionet e kontrabandës midis Amerikës së Jugut dhe Evropës me një vlerë të vlerësuar të një rruge në rreth 350 milionë euro.

LEXO EDHE:

“Jetim, rrinte në hije po e ekspozoi lidhja me ish Miss-in”!…

Si pjesë e një operacioni ndërkombëtar me emrin e koduar ‘Los Blancos’, Policia e Dubait arrestoi të dyshuarin i cili kërkohet nga autoritetet italiane me akuzat e bashkëpunimit kriminal dhe drejtimin e një bande të trafikut të drogës në një nivel ndërkombëtar.

Operacioni, i cili përfshinte departamentet anti-drogë të 10 vendeve, rezultoi në kapjen e 20 drejtuesve të bandave në kërkim në një seri opeëracionesh të sinkronizuara të martën e kaluar.

Koloneli Saeed Al Qamzi, drejtor i Departamentit të Personave të Kërkuar në Policinë e Dubait, tha se ata e vendosën të dyshuarin nën mbikëqyrje të vazhdueshme për disa ditë para se të merrnin atë që quhet “njoftimi i kuq” kundër tij.

“Me shkëmbimin e informacionit me autoritetet italiane, ne identifikuam vendin e mbretit të drogës dhe monitoruam lëvizjet e tij të përditshme dhe e kapëm atë sapo morëm njoftimin e kuq”, shtoi koloneli Al Qamzi.

Koloneli Al Qamzi vuri në dukje se Matoshi kërkohet nga autoritetet italiane nën akuzat e drejtimit të një bande të organizuar kriminale përgjegjëse për operacionet e trafikut të drogës.

“Së bashku me drejtuesit e tjerë të bandave, i dyshuari arriti të kontrabandonte dhe transportonte qindra tonë drogë në Evropë përmes porteve detare dhe i shiti ato te përdoruesit e drogës,” shpjegoi Col Al Qamzi.

Col Al Qamzi vuri në dukje se Matoshi do t’i dorëzohet autoriteteve në Interpolin Italian pasi ta paraqesë atë para Prokurorisë Publike në Dubai dhe të ndërmarrë veprime ligjore për të marrë urdhrin e tij të ekstradimit sipas ligjeve ndërkombëtare në këtë drejtim.

Profesionalizmi i Policisë së Dubait

Autoritetet italiane vlerësuan profesionalizmin, efikasitetin dhe reagimin e shpejtë të Policisë së Dubait ndaj njoftimit të kuq të lëshuar nga Organizata Ndërkombëtare e Policisë Kriminale “Interpol” për arrestimin e të dyshuarit shqiptar në Dubai.

Ata shpjeguan se aktivitetet e paligjshme të bandës ishin hetuar që nga viti 2015 nga Shërbimi Ndërkombëtar i Bashkëpunimit Policor Italian (SCIP) dhe Njësia e Skuadrës Fluturuese në Stacionin Kryesor të Policisë në Firence.

Arritje e madhe

Gjenerallejtënant Abdullah Khalifa Al Marri, komandant i përgjithshëm i Policisë së Dubait, tha se operacioni është një tjetër arritje e madhe që pasqyron bashkëpunimin e suksesshëm midis Policisë së Dubait dhe agjencive ndërkombëtare të zbatimit të ligjit.

Shefi i policisë gjithashtu vlerësoi përpjekjet e jashtëzakonshme të bëra nga ekipi nga departamenti i përgjithshëm i hetimeve penale, të cilët gjetën, gjurmuan dhe arrestuan të dyshuarin pasi morën Njoftimin e Kuq të Interpolit.

Gjeneralmajori Khalil Ibrahim Al Mansouri, ndihmës komandant i përgjithshëm për çështjet e hetimit penal në Policinë e Dubait, tha se operacioni u krye nga ekipi SËAT i Policisë së Dubait, në bashkëpunim me disa agjenci policie në 10 vende.

“Një ekip oficerësh elitë nga Departamenti i Personave të Kërkuar në CID në Policinë e Dubait u caktua menjëherë detyra pasi shkëmbyen informacionin e nevojshëm me autoritetet italiane dhe Interpol. Oficerët tanë, të ndihmuar nga qendra e analizës së të dhënave kriminale në Policinë e Dubait, arrestuan të dyshuarin në Dubai, “shtoi gjeneral majori Al Mansouri.

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!