Disney braktis Netflix, hap platformën e vet streaming

Mesa duket rivalët e Netflix po shtohen dhe tregu po bëhet interesant. Së fundmi The Walt Disney Company ka vendosur të mbylli bashkëpunimin për vendosjen në dispozicion të prodhimeve kinematografike të veta për platformën streaming Netflix duke filluar që nga 2019.

Arsyeja për ndërprerjen me platformën globale është bëre pasi Disney do të fillojë punën për të hapur një platformë të ngjashme me atë të Amazon dhe Netflix.

Sipas kritikës kjo do të sjelli një ulje të shumta të të ardhurave për Netflix por edhe një goditje për audiencën e kësaj platforme. Ndërkohë The Walt Disney tashmë synon tregun global duke rritur dhe korrur sukses për “televizionin e internetit”  ashtu si është quajtur nga disa. /ima/