Facebook tashmë me një tjetër skandal: Shpërndahen gabimisht fotot e 7 milionë përdoruesëve

Teksa është duke mbyllur vitin me plot ngjarje “të hidhura”, Facebook dhe se gabimisht ka shpërndarë fotot e rreth 7 milionë e përdoruesëve.

Kompania zbuloi një problem me API-në e fotove. që besohet se ka prekur përdoruesit të cilët për t’u regjistruar në një faqe përdorin të ashtuquajturin “Facebook Login”, dhe më pas i kanë dhënë akses aplikacioneve të palëve të treta të aksesojnë fotot e tyre personale.

“E kemi rregulluar problemin por, për shkak të tij, disa aplikacione të palës së tretë, mund të kenë patur akses tek fotot më shumë seç duhej,” tha Tomas Bar, drejtuesi i inxhinierisë në Facebook.

Problemi ka ndodhur gjatë 12 ditëve, përkatësisht midis 13 Shtatorit dhe 25 Shtatorit.

Kur përdoruesit e facebook jepnin akses tek aplikacionet për të aksesuar fotot, supozohej të ishin vetëm ato që ishin shpërndarë në timeline-n e profilit. Sidoqoftë, defekti i ka dhënë zhvilluesëve akses në foto të tjera, duke përfshirë dhe ato që janë shpërndarë në Marketplace dhe Facebook Stories.

Gabimisht, problemi preku fotot që përdoruesit kishin zhvilluar në Facebook, por vendosi që mos ti postoj ato.

Mendohet se ky defekt ka prekur 6.8 milion përdorues dhe mbi 1500 aplikacione të ndërtuara nga 876 zhvillues.

Gjatë javës së ardhshme, skuadra e Facebok planifikon që të krijojë një “tool” i cili të mundësojë zhgjidhjen e problemit nga zhvilluesit e programit.

Sigurisht, ky nuk është skandali i vetëm rreth të dhënave të prek përdoruesit e Facebook gjatë këtij viti.

Që nga skandali i Cambridge Analytica në Mars, Facebook ka patur probleme të tjera me privatësin dhe përdoruesit.

Në Korrik, Facebook tha se një difekt zhbllokoi disa përdorues që ishin bllokuar më parë. Kompania u shpreh se kjo anomali preku 800.000 përdurues të Messenger dhe aplikacioneve të tjera të Facebook.

Në Tetor, kompania pati gjithashtu një problem, ku u detyrua të pranonte gabimin me disa përdorues ku i kishte fshirë Videot Live teksa ata ishin në tentativë për ti postuar në “Story” ose në kryefaqe./IMA/

REKLAMA
loading...

KOMENTO

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.