Tre filma, pasuri kombëtare e SHBA

“Jurassic Park”, “Shining” dhe “Brokeback Mountain” janë bërë pjesë e trashëgimisë kombëtare amerikane. Tre filmat, respektivisht me regji të  Steven Spielberg, Stanley Kubrick dhe Ang Lee u përzgjodhën nga bordi kombëtar i ruajtjes së filmit.

Tre filmat janë pjesë e 25 të zgjedhurve për ndikimin dhe domethënien kulturore, historike dhe estetike që kanë në trashëgiminë kombëtare kinematografike amerikane.

Tradita e përzgjedhjes së filmave për të hyrë në regjistrin kombëtar ka nisur në 1989 për tu ruajtur më pas në Bibliotekën e Kongresit.

Për t’u bërë pjesë e kësaj trashëgime filmat duhet të kenë të paktën 10 vite.

Tv Klan

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.