Google pushon nga puna zyrtaren e lartë, Margaret Mitchell

epa06052507 The Google logo is seen on its office building in St Pancras in London, Britain, 27 June 2017. The European Commission on 27 June 2017 would fine the Google with 2.4 billion euros for abusing its dominance as a search engine. The company has 90 days to stop its illegal activities or face fines. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kompania e njohur Google ka shkarkuar themeluesen dhe bashkëdrejtuesen e saj të Etikës së inteligjencës artificiale, duke pretenduar se kishte shkelur kodin e sjelljes së kompanisë.

Në një deklaratë për media, zyrtarë nga Google thanë se kanë zbuluar se Margaret Mitchell kishte zhvendosur skedarë jashtë kompanisë.

Former Google Ethical AI team lead Margaret Mitchell Image Credit: Michael O'Donnell
Former Google Ethical AI team lead Margaret Mitchell Image Credit: Michael O’Donnell

Njësia e Etikës ka qenë nën vëzhgim që nga dhjetori, pas largimit të një figure të lartë, Timnit Gebru.

Të dy gratë kishin lobuar për më shumë diversitet brenda Google-it dhe kishin ngritur shqetësime për censurë brenda kompanisë.