Historia e vërtetë dhe dramatike që fshihet pas Winnie The Pooh (për ty që s`e di akoma)

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Winnie The Pooh e shkroi Alan Alexander Milne, një londinez që u lind në 1882-shin dhe e kishte pasion letërsinë, edhe pse në fakt diploma e tij ishte për matematikë.

Kur ishte shumë i ri u përball me Luftën e Para Botërore dhe në 7 korrik të 1916-ës u plagos. U dërgua në Angli ku vuajti çrregullimin e stresit post traumatik që i shkaktoi lufta. Diçka e që ka treguar edhe në librin e tij autobiografik “It`s too late now”.

“Mendoj se Hitlerizmi është më i keq se lufta dhe së pari i duhet dhënë fund atij”, shkruante ndër të tjera Milne.

Milne vazhdoi jetën e tij, u bë baba në 1920-ën dhe bleu një shtëpi oborri i së cilës u mbush me lodrat e djalit. Pikërisht aty mori jetë edhe Winnie The Pooh.

Tregimi i parë që shkroi u prit shumë mirë, bëri një roman, disa përralla dhe pak vite më vonë Milne e shiti të drejtën për të përdorur imazhin e kukullës së tij tek Stephen Slesinger. Ky i fundit ia dha të drejtat Disney-t që vazhdoi më pas të krijojë ngjarjet e reja.

Milne dhe Christopher

Suksesi që Winnie The Pooh pati në gjithë botën nuk i solli asnjë të mirë Christopher-it, djalit të Milne-t. Ai shahej gjithmonë nga shokët për gjithë historitë që lexonin në librat e babait të tij e që ky i fundit ishte frymëzuar nga djali. Milne vazhdoi të krijonte dhe të shijonte suksesin dhe kjo gjë solli ftohje në marrëdhënien e tyre, aq sa në vitet e fundit kur shkrimtari mbeti në karrige me rrota, i biri shumë rrallë e pa.

Një famë që pati një çmim shumë të lartë, sakrifikimin e marrëdhënies atë e bir.

*Marrë nga Roba da Donne

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar informacioneve rreth TELEVIZIONIT duke klikuar këtu!


Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook dedikuar SERIALEVE TURKE duke klikuar këtu!