Kina i përgjigjet SHBA-së me të njëjtën monedhë, urdhëron mbylljen e konsullatës amerikane në një qytet jugperëndimor

Bashkohuni me grupin tonë zyrtar në Facebook duke klikuar këtu!

Kina i është përgjigjur SHBA-ve duke urdhëruar mbylljen e konsullatës amerikane në qytetin jugperëndimor të Chengdu.

Kjo lëvizje e Partisë Komuniste në Kinë vjen fill pasi SHBA urdhëroi brenda 3 ditëve mbylljen e konsullatës kineze në Hjuston.

Mbyllja e konsullatës në Hjuston erdhi pasi në kopshtin kinez po digjeshin letra në kosha dhe sipas SHBA ajo ishte një pronë amerikane dhe europiane gjithashtu.

Por Kina e konsideron aktin e SHBA si të papërgjegjshëm dhe kundërpërgjigjia e tyre është legjitime. Por përplasja Kinë- SHBA, ka filluar pikërisht prej COVID-19. SHBA që është sot vendi më i goditur prej pandemisë, akuzon Kinën, vendin ku u shfaq për herë të parë COVID-19 se fshehu të dhënat e para të pandemisë, shfaqjen e saj duke provokuar përhapjen nëpër botë.